Skal du have ny styrthjelm? Disse hjelme kan du vælge

Skal du have ny styrthjelm? Disse hjelme kan du vælge post thumbnail image

Hvis du skal have en styrthjelm og ikke har prøvet at købe en før, eller måske bare vil have et opdateret overblik over hvilke muligheder der er på markedet i dag – så læs videre her.

Du kan finde et stort udvalg af rigtigt gode styrthjelme, som er med til sikre dig, når du kører MC her: styrthjelm

En styrthjelm er vigtigt udstyr

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis, når du køber en styrthjelm, da det er et essentielt sikkerhedsudstyr, når du f.eks. kører på motorcykel eller lignende.

Du kan finde styrthjelme i et prislag mellem 1.500 – 5.000 kr. Når du vælger styrthjelm, kan en billigere hjelm yde lige så god beskyttelse som en dyrere. Det kommer alt sammen an på at hjelmen passer til dit hovede 100%, den skal sidde rigtigt for at kunne beskytte ordentligt. Der findes derfor forskellige skalstørrelser fra hjelmproducenterne, så alle har mulighed for at finde den rigtige hjelm. 

Hjelmen skal passe 100% 

Hjelme findes i forskellige størrelse fra X-small, Small og Large, og opefter: X-large til XX-large. Der findes derfor hjelme, der passer til enhver størrelse.

Hjelmene laves i forskellige former, fra den mere ovale form til en rundere form. Det vil derfor variere, hvilken hjelm der passer lige præcis til dig. 

Indmaden – eller indsatsen – i hjelmen er også forskellig mht. tykkelse og omfang i de forskellige hjelmstørrelser. 

Hvilken type hjelm skal du vælge? Hvis du er i tvivl om hvilken hjelm, der passer til dit behov, er det en god ide at få rådgivning hos en forhandler, der har styr på at guide dig og give råd til de forskellige hjelmtyper. Du kan f.eks. få kompetent vejledning hos Motorcykelgrej.dk: styrthjelm

Her kan du se nærmere på en oversigt over de forskellige typer hjelme, du kan vælge mellem:

Fullface hjelm

En god hjelm til nybegynderen. Den omslutter hele hovedet og beskytter imod vind og vejr. Hjelmen yder optimal beskyttelse og er en meget anerkendt hjelm på markedet, da den giver den bedste beskyttelse. Racekørere bruger også denne type hjelm til motorsport. 

Modulær hjelm

Hjelmen kaldes også flip-up, og kommer ofte med solvisir, som kan vippes op og ned og skærme for sollys. Af- og påtagning af hjelmen er nemmere end fullface. Modulære hjelme vejer lidt mere end fullface hjelmene, og er mindre isolerende mht. vindstøj. 

Adventurehjelm

En fleksibel hjelm, der passer godt til både on og off-road kørsel. Visiret kan tages af, før der køres offroad, med beskyttelsesbriller. Tilbehøret til adventurehjelme er ofte solvisir og vaskbare filtre.