To gode grunde, til at købe en bolig sydpå

To gode grunde, til at købe en bolig sydpå post thumbnail image

Hvorfor er det helt præcist, at Florida kaldes for \’Sunshine State\’ og hvorfor er det, ifølge sagnet, propfyldt med ældre mennesker, plejehjem og kendt for at være et utroligt dejligt sted at nyde sit otium og hvor ældre mennesker nærmest er blevet kureret for deres alderdom, for at genleve hvad der minder mest om nogle solrige teenageår hvor skolen er aflyst år efter år? 

Det har rigtig meget med kulturen at gøre, men en afgørende faktor – der nok også er skyld i den øget livsglæde, mobilitet og overskud er solen. Sol har nemlig en helt ubeskrivelig god indvirkning på måden vi ældes på, vores humør, stivhed og lyst til at omgåes andre mennesker – og det er egentligt også forståeligt nok, når man tænker på de muligheder lys og varme giver os, for slet ikke at nævne de kemiske fordele vi får i hjernen, af at være i solrige klimaer. 

Nedenfor finder du en liste over to utroligt gode grunde, til at skrotte det danske sommerhus og emigrere til de varmere luftlag når de korte dage og vinterdepressionen står for døren.

  1. Det er billigere
    Så potentielle købere af ferielejligheder får både mere kvalitet, lys og kvadratmeter for deres penge – ikke just en skidt handel for at sidde i fly fra Billund eller Kastrup lufthavn i en time til to. 

    Derudover er leveprisen, grunden danskernes utroligt høje købekraft i en globaliseret verden, en del lavere end hvad vi er van til i Danmark – derfor kan pensionister, som også set før, bruge en del længere tid på destinationen på den samme opsparing – og det værd at have med, når man lever på en folkepension.

  2. Alle de fysisk og mentale fordele er ikke at kimse af.
    Når vi bliver ældre bliver vi også mere stive i betrækket, for at sige det mildt. I koldere klimaer spiller vejret også utrolig meget ind, det er fordi at en kold krop bliver stiv og en kold og stiv krop bliver umulig at have med at gøre. Den bedste måde at forestille sig det på er ved at forestille sig en kold motor, den er også svær at få igang – men en kold og gammel motor? Det er en helt anden sag – her kan varme klimaer være med til at sparke den lidt lettere i gang, på de hårde dage. 

    Derudover er der selvfølgelig det faktum at vi mennesker får mere energi og glæde af den d-vitatim vi får fra solen – heller ikke just noget der er meget af i Danmark i efteråret og vinteren. 

Har du fået lyst til at eje en bolig lidt mere sydpå? Så kan du læse meget mere om dine muligheder på NPinvestor.dk