To råd til bedre hjemmenetværk

To råd til bedre hjemmenetværk post thumbnail image

De fleste mennesker har et netværk, det er lidt skørt ikke at have i 2020. For nogen består det måske bare af en lille pc og en router der har internet, for andre består det af et mellemstort set-up med hundredevis af kabler – uanset om du falder i den ene eller den anden kategori, er der gode chancer for at du med denne artikel vil kunne få lidt mere fart på overførslerne. 

I denne artikel sætter jeg fokus på hvordan du får mere ud af det udstyr som du sidder på i forvejen, de fleste mennesker har nemlig fint nok udstyr, men mangler den gode internetsnilde – den kan du heldigvis få lidt af her! 

Når du har en internetforbindelse, så har du også henholdsvis en router, et modem, et accesspoint og en switch – men det hele er i den hvide kasse du fik fra stofa. Medmindre dit net er fra før krigstiden og du har enormt mange forskellige nye enheder som du gerne vil have allesammen kører over det gamle net, så er der ingen grund til at fare ud og begynde at købe et nyt modem/set-up. 

Hvis du på den anden side, har et oldgammelt netværk og befinder dig i overstående situation, så lad mig spare dig for lidt overvejelsestid – du skal have en ny router. Med tingenes internet kom der også et utal af flere ting på nettet end hidtil. I gamle dage var der jo kun en netforbindelse, og den løb igennem telefonmodemmet. I dag har en normal familie med et par børn jo gerne 8 nye enheder – telefoner, fastnet, fjernsyn – måske endda kaffemaskinen.

Hvis du gerne vil have mere ud af dit internet er her første råd.

  • Drop tingenes internet, eller lav et set-up der kan holde til det. 
    Hvis ikke allerede dine netværkskabler er skærmet af fra udefrakommende støj, så er der virkelig gode chancer for at det blot er én af de ting, der er med til at ødelægge din forbindelse. 
  • Overvej din kabelsituation.
    Der findes et hav af nye og hurtige kabler der nærmest teleporterer strøm igennem hele dit hus uden at miste så meget som en dråbe af gennemslagskraften. Hvis du har et gammelt setup bør du måske overveje at købe et nyt Installationskabel, eller overveje om dine netværkskabler er af nyeste model (den nyeste model til civil brug hedder Cat 7 og giver dig en del mere power, end de fleste hjem har brug for)